Corana virüsü ile mücadelede dünyanın önde gelen markalarından DİVERSEY ile çalışmaktayız. Temizlik ürünleri, kimyasalları ve dezenfektan (gıdaya uyumlu) ürünlerini kullanıyoruz.
Çalışanlarımız iş yerine girerken hijyen koridorundan geçerek otomatik dezenfektanlı fırça ile ayaklar dezenfekte edilir. Dezenfektanlı sıvı sabun (Plas Foam H42) ile eller yıkanır ve durulanır. Son olarak el dezenfektanı (Soft Care Impact Alcohol Free) ile eller dezenfekte edilerek turnikeden işe giriş yapılır.
Personellerimiz işe başlamadan önce gıda mühendisimiz veya diyetisyenimiz gözetiminde elektronik ısı ölçer ile ateş ölçümleri yapılarak kayıt altına alınır. Yüksek ateş belirtisinde doktora yönlendirilir ve sağlık kontrolünden geçer.
Sağlık bakanlığının “Hayat Eve Sığar” uygulamasıyla personellerimizin HES kodları günlük olarak sorgulanmaktadır.
Lavabolarda ve personel el yıkama alanlarında dezenfektanlı köpük sabun (Plas Foam H42) ve sıvı el dezenfektanları (Soft Care Impact Alcohol Free) kullanılmaktadır. Mutfak içerisinde tüm hazırlık bölümlerinde, pişirme ve sevkiyat alanlarında el yıkama lavaboları ve el dezenfektanları bulunmaktadır.
Tesisimizde kullandığımız şebeke suyu klor tankımızda otomatik dozaj pompası ile klorlanarak tüm tesisimize verilir.
Bulaşıkhanede tepsi, küvet, tabldot tabaklar, çatal kaşıklar, yemek yapımında kullanılan kepçe, kevgir, karıştırıcı v.b. ekipmanlarımız 85 derece sıcak suda konveyörlü bulaşık makinasında 3 bölümde yıkama, 2 bölümde durulama ve 2 bölümde kurutmadan geçerek yıkanır. Bu işlem sırasında özel temizlik ürünleri (Lima L3-L6 ve Crystal A8.8) kullanılır.
Thermobokslar özel bulaşık yıkama makinasında 85 derece sıcak suda özel temizlik ürünleri (Lima L3-L6 ve Crystal A8.8) ile yıkanır.
Sebze ve meyveler hazırlık aşamasında ön kontrolden geçirilerek temizlenir. Suma Chlor D4.4 hijyenik meyve sebze durulama maddesinde bekletilir. Sonrasında bol su ile durulanır. Bu aşamadan sonra üretimde kullanılır.
Araçlarımızın her sevkiyat öncesi genel temizliği yapılır. Oxivir Plas ile araç dezenfeksiyon işlemi yapılır. Thermobokslara düzülen yemeklerimiz araçlara yüklenerek müşterilerimize ulaştırılır.
Gün sonunda doğrama tezgahları ve gıdaların temas ettiği yüzeyler Suma Bac D10 ile dezenfekte edilerek ve bol su ile yıkanmaktadır.
Mesai bitiminde idari ofisler, depolar, üretim ve hazırlık bölümleri, soyunma odaları gibi alanlar gıda maddelerine uyumlu Oxivir Plas ile dezenfekte edilerek bir sonraki vardiyaya kadar ortam dezenfeksiyonu yapılır.
Tesisimizde personellerin sık temas ettikleri alanlar belirlenerek düzenli aralıklar ile temizlik işlemleri yapılır.